Doorvaarthoogten bruggen in Den Bosch

Datum: 01 april 2021

Aldo van Diesen heeft ons getipt over het volgende:

Het is een prachtige tocht vanuit onze haven naar Den Bosch, waar je gezellig kunt aanmeren in de binnenstad.

Een ongelooflijke reis

Datum: 11 maart 2021

Met al onze VOC ervaring op zak namen mijn vaste zeilvriend Roger en ik het naïeve besluit om in de week van 20 januari jongstleden mijn recent gekochte Leisure 17 SL over te varen van Breukelen naar Kerkdriel. Wat een ontspannen reis had moeten worden werd een Jules Verne-achtig avontuur wat zijn weerga niet kende.

Rond het Land van Maas en Waal

Datum: 08 februari 2021

Deze route vaart om het Land van Maas en Waal heen. We starten uiteraard bij onze mooie haven en langs de Maas passeren we vele jachthavens waar voor een overnachting gekozen kan worden.

Vervolgens gaan we de Maas verlaten door het Maas-Waalkanaal op te gaan. We varen dan het grootste gedeelte langs Nijmegen op.

Vaarroute Rond de Betuwe

Datum: 08 februari 2021

De route “Rond en door de Betuwe” gaat de Waal af en vervolgens bij Gorinchem de Linge op. Bij Arkel kunnen we een uitstap maken om de Linge helemaal te volgen naar Geldermalsen en weer terug. Of om rechtdoor te gaan en direct het Merwedekanaal op richting Vianen.

Vanaf Vianen gaan we stroomopwaarts tegen de Lek op, om uiteindelijk bij het Amsterdam-Rijnkanaal weer de weg richting Tiel in te kunnen slaan.