winterkop2
 
DeZandmerenLogo

Onduidelijkheid vuilwatertank 6-feb-2021

Geplaatst op 06-02-2021  -  Categorie: HomePage

Onduidelijkheid over het verzegelen van de vuilwatertank afsluiter.

Het D66 kamerlid Tjeerd de Groot heeft eind 2018 via een motie afgedwongen dat kranen van vuilwatertanks in vuilwatertankpleziervaartuigen verzegeld moeten worden. Het wetsvoorstel en de argumentatie hiervoor bezorgde de omstreden Haarlemse politicus een storm aan kritiek van bootbezitters.

Eerst kwam het bericht, dat alle boten eind 2021 geen vuilwater meer mogen lozen, en dat de doorvoeren worden verzegeld.Toen kwam er een bericht door van Watersport TV : Booteigenaren met een vuilwatertank aan boord hoeven de afsluiters voorlopig niet te verzegelen. Bedoeling is dat hiervoor een regeling wordt opgenomen in de nieuwe Omgevingswet. Deze wet, die gepland stond voor 2021,is opnieuw uitgesteld

.En twee weken later komt het volgende bericht : Minister wil vuilwaterafsluiters gaan verzegelen met een chip. Booteigenaren die een vuilwatertank aan boord hebben dienen er serieus rekening mee te houden dat vanaf volgend jaar de zogenaamde afsluiters verzegeld moeten zijn. Dat meldt Watersport TV.

Ondertussen schijnen meerdere fabrikanten wel bezig te zijn met het ontwikkelen van compacte en betaalbare zuiveringsinstallaties. Maar hoe ver die ontwikkelingen zijn, en wat ze gaan kosten is niet bekend.Ik vraag me wel af waarom dit lozingsverbod alleen voor ons hobby vaarders gaat gelden en mogen de beroepsmatige binnenvaart, de chartervaart, de bruine vloot en de rondvaart en partyboten alles nog wel lozen. Zou het niet beter zijn als ze die eerst een lozingsverbod geven. Misschien lozen die wel meer dan wij ?


Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Contact gegevens

wsv  De Zandmeren

Zandstraat 15 5331 PG Kerkdriel

 Havenmeester  06 50210098

Voorzitter : Frank Hagemans

Tel 06-54272534

voorzitter@wsvdezandmeren.nl

Secretaris : Mark Busman

Tel 06 22208114

siraterces.[antispam].@wsvdezandmeren.nl

Jachthaven

zandmerenmap 2

Route over de weg

Volg de borden :

De Zandmeren

Bezoekers Parkeren

op het grote parkeerterrein

aan de Zandstraat.

Leden Parkeren.

Op ons afgesloten

parkeerterrein.