Nieuwe Havenmeester

Geplaatst op 17-07-2021  -  Categorie: HomePage  -  Auteur: Cindy

Heel graag willen wij julie voorstellen aan onze nieuwe Havenmeester Peter Cox en Maja Horrevoets  en hun vrolijke viervoeter Pepper!

Beste leden,

Na een leuk gesprek in mei met de introductiecommissie, kregen wij in juni het goede nieuws, dat wij als aspirant-lid konden toetreden in jullie WaterSportVereniging De Zandmeren.

We waren blij om lid te worden, omdat wij graag binnen Kerkdriel mensen willen leren kennen, deel willen uitmaken van een vereniging en tegelijk de liefde voor de watersport te activeren.

Dit  jaar hopen wij een motorboot aan te schaffen om er samen zo nu en dan op uit te trekken over de Nederlandse wateren.

Onze inbreng binnen de vereniging kan oa Limburgse en Haagse humor zijn.

Zaterdag 26 juni gingen wij voor het eerst kennismaken met de vereniging en ontmoetten toen de dienstdoende havenmeester, Han van Doorn. Deze vertelde dat de vereniging na het hoofdseizoen zonder havenmeester zat. Bij voorkeur wonend in Kerkdriel.

“Iets voor jou Peter?”

En zo werd op 3 juli de overeenkomst getekend. Vanaf 6 september zal ik de taken van havenmeester van maandag tot en met vrijdag op me nemen. Terug naar mijn “roots”.

Want ik, Peter, ben geboren aan het Leukermeer in Well aan de Maas en na 8 jaar verhuisde ik  naar de overkant van deze Maas, naar Wanssum.

Maja, geboren in Nijmegen en opgegroeid in Zuid-Limburg, komt uit Den Haag.

We ontmoetten mekaar en begonnen een relatie, die betekende dat we 2 uur moesten rijden om samen te zijn. Na vijf jaar vonden we dit reizen genoeg en besloten samen verder te gaan, halverwege. Dit werd een leuk huis in Kerkdriel aan de wetering!

Samen zijn we 146 jaar (73+73). Maja heeft 4 kinderen en 8 kleinkinderen en ik heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

Onze hond heet Pepper en is sinds 3 jaar bij ons. In Well hadden we ook nog schapen, alpaca’s en kippen en heel veel fruit en nog meer bijenvolken.

Mijn grote hobby’s waren namelijk imkeren en fruitteelt. Jaren heb ik gezeild met een Dehler-34, ook op zee. Ook kook ik graag en vind t leuk om de resultaten hiervan te laten proeven zo nu en dan.

Momenteel tennis ik weer met veel plezier en roofvissen vanuit het bootje.

Maja houdt van lezen, tekenen/schilderen en tuinieren. Onlangs is zij als vrijwilliger gestart in de lokale bibliotheek.

We hebben beiden veel gereisd over de wereld. Samen met mijn eerste vrouw heb ik in ‘73/’74 als  vrijwilliger gewerkt in de kibboets. Later 40 jaar in de vliegtuigindustrie, zowel in Nederland als in Singapore.

Nu samen een nieuwe start in een gezellig huis aan de Drielse Wetering 15 hier in Kerkdriel.

Tot ziens,

Maja en Peter