kop3gjuli21
 
DeZandmerenLogo

Lozingsverbod

Geplaatst op 08-08-2021  -  Categorie: HomePage  -  Auteur: Rein

Over 10 maanden komen ze je toilet afsluiter dicht zetten !

Als je daar niet blij mee bent kun je bij de Overheid reageren op dit voorstel.

De wet is al aangenomen dit is de laatste kans om hier tegen te protesteren.

Het Watersportverbond heeft al een tekst aangemaakt, deze kopieer je eerst, dan ga je met de link naar “Wijzigen Bal verzegeling pleziervaartuigen”.

Plak de tekst bij : Uw reactie

Je hoeft geen extra bestand toe te voegen.

Er komt nog de vraag om enige persoonlijke gegevens in te vullen, zoals E-mail, Voorletters, Achternaam en Plaats. Daaronder staan nog dingen die je in kunt stellen, je moet in ieder geval aangeven dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Druk op Verder en je bent klaar.

Kopieer onderstaande tekst en druk daarna op :. Reageren lozingsverbod

Ik sluit mij aan bij het standpunt van het watersportverbond inzake de wijziging Besluit Activiteiten Leefomgeving verzegeling pleziervaartuigen. Het standpunt van het Watersportverbond luidt als volgt:

Het Watersportverbond is voor schoon water en staat dan ook achter het lozingsverbod. Het verbod verkleint de kans op ziekten voor zwemmers en watersporters die in direct contact komen met het oppervlaktewater (zoals zeilers in open boten, kanoërs en boardsporters).

Maar de invoering van de verzegeling gaat te snel. Er zijn op dit moment niet voldoende vuilwater uitpompstations en van de stations die er wel zijn, staan er veel op een onhandige plek achter in de haven of ze werken niet naar behoren. Als er tientallen watersporters aan het eind van een mooi weekend terugkomen in de haven, duurt het uren voordat iedereen zijn tank heeft kunnen legen. Een zuiveringsinstallatie is nog niet op de markt. 

We vragen dan ook om een overgangstermijn van minimaal vijf jaar om de infrastructuur van vuilwater uitpompstations op orde te krijgen (voldoende en goed werkende stations in havens, maar ook langs de openbare vaarweg). Daarnaast moeten er betaalbare, kleine zuiveringsinstallaties verkrijgbaar zijn. Alleen met een juiste voorbereiding en kwantitatief en kwalitatief voldoende infrastructuur van uitpompstations, zal er acceptatie van de regels komen.

 


Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Contact gegevens

wsv  De Zandmeren

Zandstraat 15 5331 PG Kerkdriel

 Havenmeester  06 50210098

Voorzitter : Frank Hagemans

Tel 06-54272534

voorzitter@wsvdezandmeren.nl

Secretaris : Mark Busman

Tel 06 22208114

siraterces.[antispam].@wsvdezandmeren.nl

Jachthaven

zandmerenmap 2

Route over de weg

Volg de borden :

De Zandmeren

Bezoekers Parkeren

op het grote parkeerterrein

aan de Zandstraat.

Leden Parkeren.

Op ons afgesloten

parkeerterrein.