kop3gjuli21
 
DeZandmerenLogo

De kracht van het water

Geplaatst op 17-07-2021  -  Categorie: HomePage  -  Auteur: Cindy

De twee voorgaande zomermaanden hadden de boeren te kampen met extreme droogte. Wij als watersporters merkten daar niet zoveel van, we hadden over het algemeen genoeg water onder de kiel en met af en toe een verfrissende duik was het aan boord goed vertoeven.

Maar deze zomer gaat met de extreme regenval de  geschiedenis boeken in: Er heeft zich een ware ramp voltrokken. De beelden van weggevaagde huizen in Duitsland en Belgie staan op ieders netvlies, evenals het leed in Limburg waar het water ook veel schade heeft aangericht. Gaan de dijken het houden in Limburg, wat doet de waterstand? 

Het is als je de beelden ziet weer meer dan ooit duidelijk dat de kracht van water nooit onderschat mag worden. We beseffen het niet altijd als we lekker liggen te dobberen op het water.

Veel watersporters gaan deze dagen op vakantie, wellicht is het noodzakelijk om de route aan te passen want het gevaar zit soms in een klein hoekje. De stroming kan je parten spelen of een stuk hout of ander vuil wat nu meer dan normaal in de rivieren drijft.

Check goed de adviezen en stremmingen!

https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/rijkswaterstaat-adviseertgeen-recreatievaart-op-de-maas-bij-hoge-afvoer

https://vaarweginformatie.nl/frp/main/#/nts/map

 


Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Contact gegevens

wsv  De Zandmeren

Zandstraat 15 5331 PG Kerkdriel

 Havenmeester  06 50210098

Voorzitter : Frank Hagemans

Tel 06-54272534

voorzitter@wsvdezandmeren.nl

Secretaris : Mark Busman

Tel 06 22208114

siraterces.[antispam].@wsvdezandmeren.nl

Jachthaven

zandmerenmap 2

Route over de weg

Volg de borden :

De Zandmeren

Bezoekers Parkeren

op het grote parkeerterrein

aan de Zandstraat.

Leden Parkeren.

Op ons afgesloten

parkeerterrein.