homepage

Welkom bij WSV De Zandmeren

Watersportvereniging De Zandmeren is een enthousiaste en actieve vereniging met een eigen jachthaven in het recreatiegebied ‘De Zandmeren’ in Kerkdriel. De vereniging is opgericht in 1973 en heeft zo’n 130 leden, die varen met een zeil- of motorboot. De vereniging stelt zich ten doel, middels een groot aantal jaarlijkse zeilwedstrijden en gecombineerde tochten voor motor- en zeilboten, de beoefening en bevordering van de watersport. Daarbij investeert de vereniging, door het ter beschikking stellen van optimisten aan jeugdige potentiele zeilers, in toekomstige nieuwe jeugd leden.

De leden dragen zelf zorg met elkaar voor het in stand houden van de accommodatie, de jachthaven en het clubhuis. Binnen de vereniging worden activiteiten georganiseerd zoals zeilwedstrijden in competitie verband, barbecues, thema middagen, weekendtochten, mossel- en fondueavond en feesten.

De jachthaven van WSV De Zandmeren heeft voor leden ligplaatsen beschikbaar voor boten tot 14 meter, waarbij speedboten worden geweerd.

Passanten zijn van harte welkom in onze jachthaven. Er zijn doorgaans voldoende tijdelijke ligplaatsen beschikbaar met de aanwezigheid van drinkwater, elektra en sanitair. Onze haven is goed te bereiken via de Maas en ligt op zo’n kilometer afstand van het centrum van Kerkdriel. Desgewenst kunt u gebruik maken van onze leenfietsen om het centrum te bezoeken.

Ook als u geen boot heeft, maar toch lid van de vereniging wilt worden kunt u donateur worden. Als donateur kunt u deelnemen aan de evenementen en bent u van harte welkom in het clubhuis.

Heeft u zelf geen boot maar kinderen die graag willen leren zeilen dan kunnen ze bij de vereniging leren zeilen met bootjes van de vereniging.

WSV De Zandmeren doet mee aan het Ankerproject van het Belgische VVW en is als geassocieerde haven aangesloten bij de Vlaamse Pleziervaart Federatie.